Over mij | Maud Dekkers

" Wie ben ik? "

Dit is een vraag die vele malen in mijn leven door m’n hoofd spookt. Ik ben altijd iemand geweest die verder kijkt dan de norm, want wat IS de norm?
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de oorzaak van de oorzaak. De –waarom vraag– klonk mij als kind al niet vreemd in de oren.
Waarom geven we de paarden niet het voer dat ze in de natuur ook eten, waarom doen we dat hier anders?
Waarom eten mensen voedsel wat er helemaal niet uitziet als voedsel?
Waarom zien veel mensen alleen maar de donkere kant van het leven en niet de prachtige kant van het licht?
Ik ben geboren als “dwarsdenker“.
Het is deze karaktereigenschap die ertoe leidt dat ik nu een inspiratiebron ben voor vele.

holistisch en persoonlijk

Na de middelbare school ging ik studeren voor doktersassistente. Toen ik een baan aangeboden kreeg in het huisartsen-vak, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Tegelijkertijd wist ik dat ik verder wilde leren. Ik wilde verder kijken dan de reguliere wereld en schreef me in voor de opleiding tot Veterinair Natuurgeneeskundig therapeut. Regulier en complementair samenvoegen, bruggen bouwen, de holistische kijk, dat stond me op het lijf geschreven.

Het holistisch en persoonlijk gericht kijken naar een individu is iets wat ik op de dag van vandaag nog steeds erg mis in het reguliere vak. In de veterinaire wereld liep ik ertegenaan dat het probleem vaak niet bij het dier ligt, maar bij de eigenaar. Hierin kwam ik tot de conclusie dat ik toch bij de mens moest zijn.
Die dieren die redden zich wel, de mens heeft veel meer bewustwording en begeleiding nodig dan de dieren onder ons.
De vele opleidingen, cursussen en ervaringen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap hebben ertoe geleidt dat ik veel over “het leven” te weten ben gekomen. Ook de vele verre reizen en de kennismakingen met verschillende culturen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben.

Toen viel de boom

De boom die ik met mijn, toen 5 maanden oude, zoontje op een haar na wist te missen. Deze heftige gebeurtenis heeft bij mij een innerlijke deur geopend. “Deze gebeurtenis heeft de koers op mijn levenspad gewijzigd.” Het heeft mijn leven in perspectief gezet. “Het leven kan zomaar ineens voorbij zijn. We moeten doen in ons leven waar ons hart ligt, dát waar we blij en gelukkig van worden! Niet morgen of gisteren, maar NU!
En dus zag ik de léérmomenten van deze heftige gebeurtenis, in tegenstelling tot de vele mensen om me heen, die juist de donkere kant belichten. “Wat áls?” en “heb je er geen trauma aan overgehouden?“, zijn vragen die ik tot op de dag van vandaag nog steeds krijg. Ik volg, als OERsterk coach en inspirator, mijn hart en doe waar ik goed in ben.

inspiratiebron

Bovenstaande ervaringen hebben er bij mij toe geleid dat ik een unieke visie heb ontwikkeld, waarmee ik vele mensen kan begeleiden naar een beter leven. Ik wil graag een inspiratiebron zijn en mensen inzichten geven in het hoe en waarom je je leven leidt zoals je doet. Dit is het begin van de zoektocht naar wie je werkelijk bent. “Ik wil naast de reguliere weg ook een manier van coaching aanbieden die op een unieke holistische wijze kijkt naar jou als mens.

coach maud

Naast OERsterk coach ben ik ook Kantel expert bij A Casa Nostra en ben ik aangesloten bij Ucare.

Ucare is een platform met meerdere therapeuten, wat als doel heeft jou te verbinden met de meest effectieve therapeut gebaseerd op jouw klachtenpatroon.

Voor meer info klik hier:

https://www.u-care.online/ 

 

de boom heeft de koers op mijn levenspad gewijzigd

Tijdens een hevige storm wist een boom Maud op een haar na te missen…! Deze heftige gebeurtenis heeft bij Maud een innerlijke deur geopend. 

"Het had heel anders af kunnen lopen"

Dankzij de camerabeelden van het bijna-ongeluk, ging deze heftige gebeurtenis al snel viraal over het internet.

Het voorval heeft bij Maud doen beseffen dat het leven zomaar ineens voorbij kan zijn. Dat we ons leven zo moeten leven zodat we er blij en gelukkig van worden. Niet morgen of gisteren, maar NU!

E-book Puur&Vitaal leven!

Wil jij ook 10 Tips naar een Puur&Vitaal leven? Vraag het e-book nu gratis aan voor de afslag naar een beter leven!

Maud Dekkers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders